Nytårsmenu

 

  • kongekrabbesalat2
  • bagtlange1
  • oksemørbrad
  • kaffemousse1

NYTÅRSMENU 2020 – ÅRØSUND BADEHOTEL

Kassen
Alt i kassen er mærket med det, der er i.

O.B.S Maden kan IKKE varmes i de beholdere, det er leveret i, da det er plastmateriale.

Vejledning for vegetarmenu er leveret på papir sammen med maden.

VIGTIGT
Isen sættes på frost når man kommer hjem men skal tages ud 15 minutter før anretning.
Langen (mellemret/fisken) skal temperere (tages ud af køleskabet) i ca. 30 min. før anretning, så den ikke kommer i ovnen køleskabskold.
Kød til hovedretten skal ligge og temperere i ca. 60 min. før anretning, så det ikke kommer i ovnen køleskabskold.
Både rødløg og hvidløgscreme skal tempereres, så det ikke serveres koldt.

OVN
Alle ovne er forskellige og tiderne angivet i denne vejledning er vejledende og gælder for 2 serveringer. Ovntiden vil variere efter hvor meget du kommer i ovnen sammen med maden. Jo mere der kommes i ovnen, jo længere bliver ovntiden. Eksempelvis skal 5 bøffer have længere tid i ovnen end 2 bøffer.

Du skal selv sørge for at mærke efter om eksempelvis fisken eller bøffen er, som du ønsker den.

ALLERGENER
Laktose i bisque
Gluten i urterasp
Laktose i alle elementer i desserten
Gluten i bunden på mousse
Nødder i is
Gluten i brød

Emballage
Maden kan ikke varmes i ovnen i den emballage, den er leveret i! Emballagen smelter.
Vi skal ikke have flamingokassen tilbage. ;o)

Forret (kold ret): Kongekrabbesalat med fermenteret tomatjuice

Til forretten skal i bruge:
Jordskokkechips
Tomatjuice
Kongekrabbesalat
Tallerkensmækker
Rødløgskaller (de er mærket ”Rødlød F”)

Brød (indeholder gluten)

Stænk vand på brødet og varm det i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 10 til 12 minutter. Når brødet har en sprød skorpe, er det klar til servering.

Andretningsforslag af forret:

Brug en skål eller en dyb tallerken.

Kongekrabbesalaten placeres i en quenelle (eller en rund form) i midten af skålen, 3 skaller af rødløg placeres til højre for, og helt op af salaten. Pynt først salaten af med jordskokkechips og derefter 2 tallerkensmækker per tallerken. Den fermenterede tomatjuice skal nænsomt rystes i bægeret eller piskes nænsomt inden servering, så juicen og dild oilen skiller flot. Tomatjuicen serveres ved bordet og hældes rundt om krabbesalaten. Der er 2 spsk. per servering. 

Mellemret: Lange med pighvar bisque

Til mellemretten skal i bruge:
Lange med sennepssmør
Pighvarbisque
Puffet svær 

Langen (mellemret/fisken) skal temperere (tages ud af køleskabet) i ca. 30 min. før anretning, så den ikke kommer i ovnen køleskabskold.
Ovnen skal være forvarmet til 120 grader. (varmluft)

Fisken med sennepssmør kommes i et ildfast fad med min. 10 cm. mellemrum. Fadet placeres så det står midt i ovnen ved 120 grader i ca. 20 minutter.
Pighvar bisquen lunes langsomt op i en gryde over svag varme. 
For at sikre at fisken er nok, kan du evt. stikke i fisken med en tandstik eller gaffel. Føler du modstand skal fisken have et par minutter mere. Ryger tandstikken/gaflen lige igennem, er fisken klar til servering.

Anretningsforslag til mellem ret:

Brug en dyb tallerken eller en skål.

Dryp fisken af på et stykke køkkenrulle og kom 1 spsk. puffet svær på toppen. Flyt forsigtigt fisken med en palet over på tallerkenen. Placer fisken på midten af tallerkenen.
Server bisquen ved bordet. Har man en stavblender kan man “blende” bisquen, så der dannes skum, og med en ske anrettes skummen/bisquen ved siden af fisken på tallerkenen.

Tips: De dybe tallerkener kan evt. lunes før anretningen ved at skylle dem i varmt vand.

Hovedret: Langtidsstegt mørbrad med syltede røde perleløg, kartoffel og trøffelsauce

Til hovedretten skal i bruge:
Mørbrad med timian smør på
Fermenteret hvidløgscreme
Syltede løg (markeret Rødløg H)
Gulerødder
Urterasp (gluten)
Trøffel sauce
Pommes fondant

Kød til hovedretten skal ligge og temperere i ca. 60 min. før anretning, så det ikke kommer i ovnen køleskabskold.
Både rødløg og hvidløgscreme skal tempereres, så det ikke serveres koldt.

Ovnen skal være forvarmet 210 grader (varmluft)
Læg kødet og kartoflerne med min. 10 cm. mellemrum i et nyt ildfast fad/bradepande på bagepapir. Kødet og kartoflerne skal varmes i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 25 minutter.
Trøffelsaucen skal lunes langsomt i en gryde over svag varme og med jævne mellemrum skal den røres i, så den ikke brænder på.
Tjek kødet i ovnen, når der er gået ca. 25 minutter. Kødet bør være medium men afhængig af ovn og antal bøffer og kartofler samt afstanden imellem kød/kartoffelstykker, kan der være behov for at det varmes lidt længere.
Når kødet er, som du vil have det, tages det ud af ovnen. Inden kødet skal serveres skal det hvile i ca. 5 minutter. Kødet er saftigt. Lad det hvile et par minutter længere for at reducere saftmængden.
Tilbered/steg gulerødderne på en pande med lidt olie, salt og peber til de er gyldne, så det passer med at kødet er klar. (lidt før du tager kødet ud af ovnen).
Tag de varme kartofler ud og du er klar til at anrette.

Anretningsforslag til Hovedret:

I skal bruge en stor spisetallerken pr. person.

Sprøjt 5 ”prikker/dutter” med den fermenterede hvidløgscreme på højre halvdel af tallerkenen. (fra kl. 12 på tallerkenen til kl 18).
Læg 5 rødløgs skaller oven på 5 prikker/dutter fermenteret hvidløg.
Tag kødet, når det har hvilet, og drys det med urteraspen, inden den lægges på tallerkenen. De stegte gulerødder lægges imellem ”prikkerne” af hvidløgscreme.
Kartoflerne og trøffelsaucen serveres ved bordet. 

Tips: De dybe tallerkener kan evt. lunes før anretningen ved at skylle dem i varmt vand.

Efter i har spist hovedret kan i komme skåle eller tallerkner til dessert i fryseren, så i har dejlige kolde tallerkener at anrette og servere på.

Dessert: Kaffe mousse med kaffe is og kefir sauce 

Til desserten skal i bruge:
Kaffemousse
Kaffe is
Kefir sauce
Chokolade mynte karamel

Anretningsforslag til Dessert:
Kaffemoussen placeres i venstre side af tallerkenen.
Tag isen ud af beholderen og placer den til højre for moussen. Pynt tallerkenen med 3 dutter af chokolademynte karamellen. Kom 2 blade appelsin urt på og server kefir saucen ved bordet. 

 Vi alle fra Aarøsund Badehotel ønsker jer held og lykke med maden og håber i får en dejlig aften, samt et lykkebringende 2021.

This site use cookies.
privacy policy I accept cookies from this website
Accept